Werpketting

€ 4,23 incl. btw

Werpketting voor het corrigeren van de hond. Zie voor gebruik de info hieronder! Nog maar 3 op voorraad!

Hoeveelheid:

Werpketting voor het corrigeren van de hond.

Deze werpketting is een zeer goed hulpmiddel om de hond op afstand te corrigeren. Ook voor het afleren of stoppen van ongewenst gedrag zoals weglopen, opspringen, blaffen, katten jagen, enz.

Bij de training met schapen kunnen de discs gebruikt worden om het bijten in de schapen tegen te gaan. Zie voor een duidelijke gebruiksaanwijzing het bijgaande filmpje. (hier worden de discs getoont maar voor gebruik werpketting gebruik je dezelfde techniek)

Filmpje: http://youtu.be/nvnA6HxRibA


Een uitgebreide gebruiksaanwijzing, geschreven door Greet Abbink, zit bijgesloten. Prive les op verzoek mogelijk.


Aanleren:


Je geeft de hond eerst een paar voertjes uit de had, je mag daarbij "pak maar" zeggen. Na 4-5 stukjes leg je een voertje op de grond. Zodra de hond dat wil pakken gooi je de werpketting naast de hond op de grond. De hond schrikt en zal weggaan. (sommige honden schrikken de 1e keer niet of heel even en gaan niet weg). Deze procedure herhaal je een paar keer, tot je merkt dat de hond op het rammelen reageert door weg te gaan.

De werpketting kan voor de volgende problemen gebruikt worden:

  • blaffen bij de voordeur
  • hinderlijk opspringen
  • de kat najagen
  • andere kleine huisdieren lastig vallen
  • stelen van tafel / aanrecht / bedelen
  • iets wat de hond gepikt heeft niet willen loslaten (dus niet gebruiken bij het apporteren!)
  • drijven, najagen of aanblaffen van auto's (vooral bij Border Collies een groot probleem)
  • te wild spelen door honden onderling in eigen roedelHet is belangrijk de werpketting aan te leren en te gebruiken zonder enige emotie. Wanneer u de werpketting gebruikt en tevens moppert op de hond of schreeuwt dan krijgt de hond angst voor u. Alleen rammelen is voldoende, in een enkel geval kan het nodig zijn dat u de werpketting in de richting van de hond gooit.

De werpketting wordt door ons bij de heropvoeding van "probleem honden" al jaren gebruikt en wij hebben daar veel goede ervaringen mee. Vraag gerust om een nadere toelichting bij het gebruik van de werpketting en eventueel om hulp bij het aanleren ervan.

 

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...