Trainingsdiscs

€ 5,99 incl. btw

IN BESTELLING! Trainingsdiscs; het rammelen met de metalen schijfjes is een vriendelijk correctie middel. Als alternatief kun je ook de pet-corrector gebruiken.

Deze discs zijn een geweldig hulpmiddel om de hond op afstand te corrigeren. Ook voor het afleren of stoppen van ongewenst gedrag zoals weglopen, opspringen, blaffen, katten jagen, enz.

Bij de training met schapen kunnen de discs gebruikt worden om het bijten in de schapen tegen te gaan. Zie voor een duidelijke gebruiksaanwijzing het bijgaande filmpje.

Een uitgebreide gebruiksaanwijzing, geschreven door Greet Abbink, zit bijgesloten. Prive les op verzoek mogelijk.

Aanleren:


Je geeft de hond eerst een paar voertjes uit de had, je mag daarbij "pak maar" zeggen. Na 4-5 stukjes leg je een voertje op de grond. Zodra de hond dat wil pakken gooi je de discs naast de hond op de grond. De hond schrikt en zal weggaan. (sommige honden schrikken de 1e keer niet of heel even en gaan niet weg). Deze procedure herhaal je een paar keer, tot je merkt dat de hond op het rammelen reageert door weg te gaan.

Hier een kort filmpje die de uitvoering laat zien: http://youtu.be/nvnA6HxRibA

De discs kunnen voor de volgende problemen gebruikt worden:

  • blaffen bij de voordeur
  • hinderlijk opspringen
  • de kat najagen
  • andere kleine huisdieren lastig vallen
  • stelen van tafel / aanrecht / bedelen
  • iets wat de hond gepikt heeft niet willen loslaten (dus niet gebruiken bij het apporteren!)
  • drijven, najagen of aanblaffen van auto's (vooral bij Border Collies een groot probleem)
  • te wild spelen door honden onderling in eigen roedelHet is belangrijk de discs aan te leren en te gebruiken zonder enige emotie. Wanneer u de discs gebruikt en tevens moppert op de hond of schreeuwt dan krijgt de hond angst voor u. Alleen rammelen is voldoende, in een enkel geval kan het nodig zijn dat u de discs in de richting van de hond gooit.

De discs worden door ons bij de heropvoeding van "probleem honden" al jaren gebruikt en wij hebben daar veel goede ervaringen mee. Vraag gerust om een nadere toelichting bij het gebruik van de discs en eventueel om hulp bij het aanleren ervan.