Kaardvlies Bentheimer Landschaap 500 gram

€ 10,00 incl. btw

Het Bentheimer Landschaap, een zeldzaam ras, ooit ruim vertegenwoordigd in het grensgebied van Nederland [Achterhoek/Twente] - Duitsland. We hebben de wol professioneel laten wassen en kaarden. Het kaardvlies bestaat uit 2 plakken van ca. 80 x 120 cm. Verpakt per 500 gram in een papieren zak met info over het schapenras erbij. Wordt verkocht onder de naam "Grenslandwol".

Hoeveelheid:

Het Bentheimer Landschaap, een zeldzaam ras, ooit ruim vertegenwoordigd in het grensgebied van Nederland [Twente] / Duitsland. We hebben de wol van deze bijzonder mooie schapen professioneel laten wassen en kaarden. Het kaardvlies bestaat uit 2 plakken van ca. 80 x 120 cm. Verpakt per 500 gram [lichte afwijking naar boven of beneden mogelijk] in een papieren zak met info over het schapenras erbij. Lokaal gehouden en geproduceerde, schone en eerlijke wol, zonder chemische toevoegingen!

We zijn bijzonder trots op de mooie kwaliteit van de wol hetgeen mede te danken is aan de inspanningen van de fokker uit Duitsland die meerdere keren de titel "Bundes Woll Sieger" behaalde met zijn dieren. We hebben daarom besloten de wol te verkopen onder de naam "Grenslandwol". Zie hiervoor ook onze speciale website: www.grenslandwol.nl .

Om het kaardvlies te testen heb ik zelf de wol geverfd middels 'Sun Dyeing' en hiervoor Wilton en Kool-aid voedingskleurstof gebruikt. Daarna de wol gesponnen, gebreid en gevilt. Deze wol is afkomstig van dieren van 2 en 3 jarige leeftijd, dus geen lamswol. De wol vilt bijzonder goed met een sterke krimp.

Zie bijgaande foto's van de diverse projecten.

De gekaarde wol wordt alleen in de Naturel kleur verkocht.