Herdersstok Sleedoorn zonder knoest

€ 32,13 incl. btw

Deze Herdersstok zonder knoest is gemaakt van "Schwarzdorn" (Sleedoorn), een bijzonder sterke houtsoort die niet kapot te krijgen is. Ideaal om de 'vanghaak' aan te bevestigen om schapen bij de poot te vangen.

Hoeveelheid:

De Herdersstok zonder knoest is gemaakt van "Schwarzdorn" (Sleedoorn), een bijzonder sterke houtsoort die wel de Ferrari onder de stokken wordt genoemd. Deze houtsoort is echter beperkt verkrijgbaar omdat het zoeken naar de beste vorm en lengte moeilijk is en ook de bewerking, het verwijderen van de scherpe doorns en het drogen langer duurt.

Deze stokken zijn zeer geschikt om de kluutschopjes en de vanghaak aan te bevestigen.

De stokken zijn er in diverse lengtes en diktes. We geven u graag advies welke stok voor u het geschiktst is.

De Herdersstok met kluutschop wordt in Duitsland tijdens het hoeden gebruikt om de honden een signaal te geven dat ze moeten blijven staan (kluutschop omhoog wijzend) of wijzend in een bepaalde richting. Als de schapen uit het raster worden gehaald wordt de kluutschop in de grond gestoken en dienen de honden daar bij te blijven staan tot de herder weer bij hen is en het raster gaat openen of sluiten. Ook wordt een hond wel eens aan de, in de grond stekende, herdersstok vastgelegd, doch bij jonge honden is dit niet aan te bevelen. (zij vreten de stok of de hondenriem kapot ...)

Aan de kluutschop zit een haak die om de poot van een schaap geslagen kan worden. Zo kun je een schaap snel uit de kudde vangen als het dier een bepaalde behandeling moet krijgen. Tijdens het hoeden in een hoogveengebied komt het regelmatig voor dat een schaap in een veenput zakt. Dan is de haak levensreddend voor dat dier.

Deze stok kan ook als wandelstok gebruikt worden. U moet dan wel apart een stokpunt bijbestellen.