Gesponnen wol Bentheimer 4 draads

€ 6,50 incl. btw

Gesponnen wol van het Bentheimer Landschaap. Naturel, 100 gram. Gesponnen in Duitsland bij Sauerlandwolle. Nm 6,4/4 - LL 160 m./100 gram. Proeflapje 10 x 10 cm. = 17 steken en 22 naalden met pen 5. Proefdraad op verzoek verkrijgbaar. Verpakt per 100 gram met info over het schapenras erbij. Lokaal gehouden en geproduceerde, schone en eerlijke wol, zonder chemische toevoegingen!

Hoeveelheid:

Gesponnen wol van het Bentheimer Landschaap. Naturel, 100 gram. Gesponnen in Duitsland bij Sauerlandwolle. Nm 6,4/4 - LL 160 m./100 gram. Proeflapje 10 x 10 cm. = 17 steken en 22 naalden met pen 5. In beperkte mate ook in kleur verkrijgbaar. Proefdraad op verzoek verkrijgbaar. Verpakt per 100 gram met info over het schapenras erbij. Lokaal gehouden en geproduceerde, schone en eerlijke wol, zonder chemische toevoegingen!

Het Bentheimer Landschaap is een zeldzaam ras dat vroeger veel in het grensgebied Nederland/Duitsland voorkwam. We willen dit ras, mede door haar wol graag weer promoten op Nederlandse bodem.

We zijn bijzonder trots op de mooie kwaliteit van de wol hetgeen mede te danken is aan de inspanningen van de fokker uit Duitsland die meerdere keren de titel "Bundes Woll Sieger" behaalde met zijn dieren. We hebben daarom besloten de wol te verkopen onder de naam "Grenslandwol". Zie hiervoor ook onze speciale website: www.grenslandwol.nl .

De wol heeft een wat grovere structuur en is geschikter voor interieur projecten, tassen, buitenvesten en huissloffen e.d. Daartoe is het soms mooier om het breiwerk met twee of drie draden te breien.