Over ons

Stamboekfokker VSS Schapen  Aequor erkend leerbedrijf

* Wij zijn erkend stamboekfokker bij de VSS van Herdwick en Bentheimer schapen en erkend leerbedrijf bij Aequor.


Deze website richt zich o.a. op de voorlichting over Border Collies en hun speciale, soms moeilijke, karakter. Daarnaast omvat ons bedrijf vele andere activiteiten op het gebied van schapendrijven, werkhonden, schapen en natuurbeheer.

Op deze site zijn diverse informatieve artikels te vinden over de opvoeding, verzorging en training van de Border Collie.

Al enige jaren geleden hebben we besloten niet meer met de Border Collie te fokken. Voornaamste redenen zijn de vele (erfelijke) ziektes die het ras treft en het veelvuldig voorkomen van gedragsproblemen. Wel geven we zoveel mogelijk info over Border Collies, de aanschaf, opvoeding en training.

Hans en Greet zijn schaapherders en werken naast Border Collies ook met de "Altdeutsche Hütehund". Onze eigen schaapskudde omvat drie groepen. Een groep bestaat uit diverse rassen en kruisingen van het Veluws heideschaap, de Schoonebeeker, de Clun Forest en de Duitse Zwartkop. De andere groepen bestaat uit raszuivere stamboek Herdwick en Bentheimer schapen. Deze worden ingezet bij diverse kleine begrazingsprojecten. In de loop van enkele jaren zal de gemengde groep vervangen worden door zuivere Herdwick en Bentheimer schapen.

Al een tijdje liepen we met het idee onze kennis omtrent het vak Schaapherder uit te dragen. Dit heeft geresulteerd in een schaapherdersopleiding die in 2009 voor het eerst georganiseerd werd. Dit jaar, in 2015, wordt deze opleiding opnieuw gehouden.

Greet beheert voornamelijk de webwinkel. In onze webwinkel verkopen we bijzondere, schaapherders gerelateerde producten, zoals herdersstokken in diverse maten en modellen, kluutschopjes, vanghaken, herdersfluitjes en koordjes, hondentrainingsmateriaal, herdersmessen, scheerhemden maar ook vele andere gangbare producten voor schapenhouders. Ook onze afdeling Flexinetten is zeer ruim, naast de schapennetten verkopen we ook flexinetten voor (wild)zwijnen, kippen en kleindieren.

Nieuw in de webwinkel zijn de producten van de wol van onze Bentheimer schapen, we proberen dit ras in NL op de kaart zetten en promoten ook de wol producten van dit mooie, zeldzame schaap.

Educatie speelt bij ons een grote rol, zowel in de vorm van de opleiding als in de vele losse workshops die we geven. We willen erg graag onze kennis en ervaring verspreiden.


Hans
& Greet Abbink