Over ons

  

* Wij zijn erkend stamboekfokker bij de VSS van het Bentheimer Landschaap en erkend leerbedrijf bij SBB.


Wij zijn Hans en Greet Abbink en richten ons al jarenlang op de schapenbranche en natuurbeheer. Ons bedrijf bevat vele activiteiten op het gebied van educatie omtrent honden, schapen en andere landbouwhuisdieren en de inzet van deze dieren als landschapsonderhoud.


Hans is jarenlang schaapherder geweest in het Haaksbergerveen en heeft een schat aan kennis en ervaring op het gebied van schapen, werkhonden en natuurbeheer.  Momenteel bezitten we nog een kleine kudde die bestaat uit stamboek Bentheimer Landschapen. Deze worden ingezet bij diverse begrazingsprojecten. 

Al een tijdje liepen we met het idee onze kennis omtrent het vak Schaapherder uit te dragen. Dit heeft geresulteerd in een schaapherdersopleiding die in 2009 voor het eerst georganiseerd werd. In 2018 werd deze opleiding voor het laatst gegeven en gaat ze vanaf 2019 in een 'online' versie verder met daarnaast enkele praktijkdagen.

Greet beheert de webwinkel waarin bijzondere, schaapherders gerelateerde producten, verkocht worden. We willen kwalitatief goede producten verkopen waar we zelf goede ervaringen mee hebben. Vooral de bescherming van schapen tegen de wolf heeft momenteel onze aandacht. We hebben een proef met ezels, speciale flexinetten en in de toekomst kuddebewakingshonden.

Educatie speelt bij ons een grote rol, zowel in de vorm van de opleiding als in de vele losse workshops die we geven. We willen erg graag onze kennis en ervaring verspreiden.

Wat wijzelf niet meer kunnen bieden aan dienstverlening dragen we graag over aan onze vele cursisten die we de afgelopen jaren opgeleid hebben. Hun kennis en ervaring varieert inmiddels op vele vlakken. Een nieuwe website is momenteel daarvoor in de maak, je kunt hem hier al bekijken: www.schapenhoeve-dienstverlening.nl


Hans & Greet Abbink